Jonain päivänä se todellakin katkeaa. 

"Ylipainoiset kuluttaa julkisen terveydenhuollon varoja/resursseja". 
"Ylipainoiset vois ite maksaa omat terveyden-/sairaanhoitokulunsa"

Tee näin ja laihdut niin paljon, tee noin ja pudotat painoa näin paljon. Syö terveellisesti ja liiku niin laihdut ja...

MUTTA. Kun olet laiha, voit syödä ihan mitä vaan; vedä sipsejä, suklaata, limsaa, karkkia, läskiä, voita - ihan mitä haluat, kukaan ei vahtaa sun syömistä.

Just äsken luin lehdestä, kuinka paljon pitäisi liikkua, niin voi välttyä aivoverenvuodolta. Ensimmäinen ajatus oli, että "Tule sanomaan toi XXX:lle - ja kerro samalla hänelle, miksi hän on siinä jamassa kuin on"
Ihminen joka ei juo, ei tupakoi, syö terveellisesti ja LIIKKUI! Liikkui tuntikausia päivässä eri tavoin. Liikkuu nytkin, mutta sanoi juuri, että tulis kesä, niin vois kävellä edes jossain muualla, kun tota yhtä ja samaa lampea ympäri - kun ei yksin voi kovin kauas lähteä, ettei eksy. Odottaa, että tulee joku, jonka kanssa voi käydä kävelyllä jossain muuallakin. 

Samalla vois kertoa senkin, miksi minä, enemmän kuin ylipainoinen, en tarvitse lääkäriä juuri mihinkään muuhun kuin perussairauteeni  - ja sillä ei ole mitään tekemistä ylipainon eikä liikkumattomuuden kanssa. Silloin kun se iski, liikuin varmasti enemmän kuin lääkäri määräsi: lääkäri tuossa jutussa sanoo, että pitäisi liikkua 2 tuntia 30 minuuttia VIIKOSSA. 
Liikuin vähintään 1,5 h PÄIVÄSSÄ. Huom. vähintään. Kerran venähti ranne, tyhmyyttäni. Kerran lähti keuhkoista ilmat ja luultavasti meni muutama kylkiluu samalla, mutten käynyt niistä vinkumassa. Kyllä ne ajan kanssa parani. Ei johtunut ylipainosta, vaikka olin sitä silloinkin. 

Prkl. Yhtä lailla ne langanlaihat, jotka ei syö tarpeeksi, vois maksaa itse omat sairaanhoitokulunsa. 

Eli jokaiselle paperilla selvät ohjeet miten syödä, joka viikolle ruokalista ja jos siitä poikkeat ja sairastut, niin sitten katotaan tarkkaan, onko syytä laskuttaa hoidosta vai ei.